Cícerová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3-4 ks celé olúpané strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, 2-3 dl pokrájaných zavarených paradajok aj so šťavou, 2 dl suchého cíceru, 1,5 ČL sušeného rozdrveného rozmarínu, alebo malá vetvička čerstvého rozmarínu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mäsový vývar, alebo 1 kocka hovädzieho bujónu rozpustená v 3-4 dl vody. Oproti pôvodnému receptu - zavarené nakrájané paradajky som nahradila čatné http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16680&user=106659 a paradajkovým pretlakom.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cícer deň vopred zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Na druhý deň ho varíme asi 15 - 20 minút,
na posledných 5 minút pridáme aj soľ.
Do hrnca dáme olej a celý cesnak. Restujeme, kým cesnak trochu zhnedne a vyberieme ho. Na olej dáme rozmarín, zamiešame a pridáme paradajky (ja som dala paradajkový pretlak a po chvíľke aj čatné). Dusila som asi 20 - 25 minút. Potom som pridala uvarený a scedený cícer. Asi 5 minút som za občasného miešania podusila. Nakoniec som pridala vývar (hovädzí bujón) a na slabom plameni som zakryté ešte
15 minút povarila.