Čokoládové mentolové kolieska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny sú asi na 25 kúskov.Ja som robila hneď dvojitú dávku.Kombináciu čokolády a mentolu milujem!!!(nech Vás to nepletie,že mám toho viac,ako udávam:)Alebo urobte tiež dvojitú dávku,neoľutujete:)Takže na jednu dávku potrebujeme: 125g masla(margarínu),50g práš.cukru,1 P.L.pepermitového likéru (( ja som nemala a keďže som nechcela kvôli tej troške kupovať,zarobila som si vlastný:)Rozdrvila som mentolové cukríky,zaliala vodkou(alebo liehom) a miešaním rozpustíme )). Ďalej potrebujeme 1vajíčko,150g hladkej múky,štipka soli,2 PL kakaa.Na plnku:125ml šľah.smotany,250g bielej čokolády,1PL peper.likéru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo fotopostupe

Ešte som takto nerobila,postup je trošku iný.Maslo som vyšľahala s cukrom,pridala likér a vajíčko(vajíčko musí mať rovnakú teplotu,ako maslo,aby sa hmota nezrazila)
Pridáme preosiate kakao,soľ a múku
Ak budete mať hmotu riedku,ako ja,pridajte múku a vypracujte.Na hodinku uložte do chladu.
Po hodine cesto vyvaľkajte asi na 3mm a vykrajujte kolieska(mne sa veľmi nedarilo,tak som vaľkala po menších kúskoch)
Preložte na plech a pečte vo vyhriatej rúre na 180°c 6-8minút
Ja som kolieska trošku prementolovala:)) a dala som do cesta aj kúsky mentolových bombónov,čo bola veľká blbosť!
Smotanu nechajte zovrieť a pridajte za stáleho miešania polámanú čokoládu.Do rozpustenej pridajte likér.
Nechajte vychladnúť.Občas premiešajte,hmota nesmie veľmi stuhnúť.Ja som ju trošičku premiešala s mixérom.pozor,nie veľa,aby sa nezrazila.Ak sa Vám hmota zdá bledá,pridajte štipku zeleného farbiva:)
Vychladnuté kolieska potrite a zlepujte.V pôvodnom recepte bola čokoládová poleva,ja som nestíhala,tak som povrch potrela len zvyšným krémom.
Takto som si vyrábala pepermitový likér:))Rozdrvila mentolové cukríky,asi 6-8ks,presne už neviem,stále som tam niečo pridávala:)Ale kľudne dajte aj 1Oks.Zalejte liehom,alebo vodkou a miešajte a miešajte,por.mierne zahrejte,alebo nechajte do rána.Ja som to skúšala večer a ráno som piekla.