švajčiarske pečeňové halušky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hl.muky, 2 vajcia, 1CL soli, majoranka, 350g posekanej alebo mletej pecene, petrzlenova vnat, struhanka, maslo, ml.cierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe

muku, vajcia, sol, asi 1dl vody, majoranku, petrzlenovu vnat a pecen dame do misy a vymiesime cesto
cesto treba do hladka vytrepat alebo mixerom vymiesit a nechat asi hodinu odpocivat, potom klasicky vyrobene halusky, bud caz haluskaren alebo hrube struhadlo( vtedy su drobnejsie aj chutnejsie) nahadzeme do vody a varime niekolko minut. Scedime a odlozime do tepla. Na 100g masla oprazime do zlatista 6PL struhanky .Halusky mozme dat na misu, posypat opecenou stuhankou, okorenit a ozdobit petrzlenom.
Alebo ich na kazdom tanieri zvlast posypat struhankou. Podavame s varenymi zemiakmi a salatom, mozme si k nim dat aj tatarku a kecup.