Manhattanská roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 175g práškového cukru, 120g polohrubej múky, 3/4 prdopeču, 45g kakaa a trochu kakaa na posypanie, hoblinky bielej a tmavej čokolády
Krém: 120g bielej čokolády, 3 PL mlieka, 4 PL kávového likéru,100g práš. cukru, 175g zmäknutého masla(margarín nepoužívame lebo krém by sa nám zrazil)

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielky oddelíme od žltkov, pridáme k nim 75g práš. cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Rúru vyhrejeme na
190°C. V mise vyšľaháme žltky so zvyškom cukru na hustú penu,a pridáme k nej múku zmiešanú s prdopečom a kakaom. Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom a rovnomerne rozotrieme .Pečieme asi 8-10 minút. Na dve utierky preosejeme kakao a upečené cesto na ne za tepla vyklopíme. Opatrne odstránime papier a zrolujeme do rolády.Necháme vychladnúť.
Krém: Do rajnice dáme zovrieť mlieko, odstavíme a pridáme čokoládu,ktorú rozpustíme (môžeme dať rozpustiť aj do mikrovlnky).Pridáme likér zamiešame a necháme vychladnúť.Občas premiešame. V mise vyšľaháme cukor s maslom do peny,a postupne pridávame vychladnutú čokoládu.Vyšľaháme na ľahkú penu.
Jeden plát zrolovaného cesta rozbalíme a potrieme tretinou krému.Zrolujeme do rolády.Druhý plát tiež natrieme tretinou krému, no nezrolujeme ho.Na kraj plátu položíme zrolovanú roládu a spolu stočíme, tak že nebude vidno kde sú rolády spojené.Potrieme so zvyšným krémom,posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Krájame ostrým nožom,aby plnka vynikla.