Uzasna lososova polievka so zazvorom !!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 gr lososa s kozou ( bez kosti, cerstvy aj vakuovo baleny), 2 cibule, 5 bobul noveho korenia, 8 bobul cierneho korenie, 2 bobkove listy, 20 gramov masla, 2 lyzice olivoveho oleja, 2 vacsie mrkvy, 8mensich zemiakov, 200 ml smotany , 2 kavove lyzicky struhaneho zazvoru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som spojila s jedneho z internetu + vlastne ingrediencie .
Casto kupujeme lososa na obed a vzdy si z neho kusok ukrojim a spravim tuto polievocku:)

Lososa aj s kozou vlozime vcelku do hrnca ( pripadne ho prekrojime na 2 casti), pridame na stvrtiny prerezanu cibulu, korenie, bobkove listy a 1 cajovu lyzicu soli, zalejeme vodou tak 3 cm nad rybu. Privedieme do varu a 10 minut varime na miernom ohni.
V druhom hrnci si roztopime maslo, olej, pridame najemno nakrajanu cibulu, na kolieska mrkvu a na stvorceky zemiaky a chvilku opecieme. Pridame vodu len aby boli zemiaky zakryte ( naozaj malicko) a privedieme do varu.
Po 10 minutach vyberieme rybu na tanier, lahko zbavime koze a nakrajame na kocky . Nechame chvilku na tanieri. Vyvar z ryby precedime do zeleniny a varime , kym nam zemiaky nezmaknu.
Pridame smotanu na varenie ( ja som nemala, tak som rozmiesala mlieko s 2 lyzicami muky ) a vlejeme do polievky. Minutku povarime a pridame na kocky nakrajaneho uvareneho lososa a 2 lyzicky cerstveho zazvoru , premiesame, minutku povarime a HOTOVO :)

Zazvoru si pridajte podla chuti, taktiez soli, ja este na zaver mierne dokorenim mletym ciernym korenim.

Moj muz tuto polievku zboznuje asi zo vsetkych najviac. Je chutna, zdrava a zazvor jej dodava exoticku chut:)