Pruhovaná roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 žĺtkov * 80 g práškového cukru * 75 g polohrubej múky * 1 KL pdp * 5 bielkov * 2 PL oleja * 10 g kakaa _____ Plnka: smotana na šľahanie * creme ole čokoládový * broskyňový kompót

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe ...

5 bielkov so 60 g cukru
5 žĺtkov s 20 g cukru
z bieklov vyšľaháme tuhý sneh
žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista
žĺtkovú hmotu pridáme k snehu
teiž múku s pdp a zľahka premiešame
polovicu odoberieme a pridáme k nej kakao a olej tiež zľahka vmiešame
cestá pomocou vrecúška striedavo striekame na plech pomocou potravinárskeho vrecúška... kto nemá vrecúško ako ja tak si pomože igelitovým sáčkom.. pečieme vo vyhriatej rúre.. upečenú nemám odfotenú pretože hneď som ju zrolovala do vlhkej utierky... tie pruhy síce nie sú až také perfektné, ale na prvýkrat ujdu :)) a netreba sa báť, že sa budú do seba zlievať lebo dobre držia tvar... ja som sa dosť plašila a tým som to asi aj dobabrala trocha
medzitým ako chladne si pripravíme krém.. robila som taký ako do trasenej torty s tým rozdielom že som použila čokoládový creme olé a broskyne ... čiže šľahačka, puding a kompótová šťava (bolo jej asi 2 dcl)
ja som s ňou netriasla :))) ale vyšľahala som ju mixérom
pridáme nakrájané broskyne
vychladnutu roládu odrolujeme a natrieme plnkou a spať zrolujeme a dáme pekne zachladiť... povrch polejeme čokoládou