Bravčové - sviečková - na smotane podľa reštauračných noriem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mäsko - bud stehno alebo sviečkovú, tuk, cibuľa, koreňová zelenina, smotana - najlepšie 33%, celé a nové korenie, bobkový list, šťava z citróna, soľ, vegeta, horčica, múka....voda - vývar....

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk

na tuku si opražíme cibuľku, do ktorej pridáme nakrájanú koreňovú zeleninku a restujeme
do základu vložíme mäsko, ktoré poopekáme z každej strany
pridáme horčicu a restujeme
podlejeme vodou tak do trištvrte mäska
teraz koreniny - bobkový list, celé a nové korenie ...vegeta a soľ
prikryjeme a dusíme domäkka... podlievame vodou - vždy do trištvrte mäska
mäkké mäsko vyberieme....
smotanu si rozhabarkujeme s múkou a zjemníme omáčku
necháme zovrieť
dobre prevretú omáčku prepasírujeme cez husté sitko a dochutíme šťavou z citróna a cukrom
mala by mať sladko-kyslú chuť
podávame s knedľou alebo "sekaným potrubím" - cestovinou