Bravčové - sviečková - na smotane podľa reštauračných noriem
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mäsko - bud stehno alebo sviečkovú, tuk, cibuľa, koreňová zelenina, smotana - najlepšie 33%, celé a nové korenie, bobkový list, šťava z citróna, soľ, vegeta, horčica, múka....voda - vývar....
POSTUP PŘÍPRAVY
kuk
|
na tuku si opražíme cibuľku, do ktorej pridáme nakrájanú koreňovú zeleninku a restujeme |
|
do základu vložíme mäsko, ktoré poopekáme z každej strany |
|
pridáme horčicu a restujeme |
|
podlejeme vodou tak do trištvrte mäska |
|
teraz koreniny - bobkový list, celé a nové korenie ...vegeta a soľ |
|
prikryjeme a dusíme domäkka... podlievame vodou - vždy do trištvrte mäska |
|
mäkké mäsko vyberieme.... |
|
smotanu si rozhabarkujeme s múkou a zjemníme omáčku |
|
necháme zovrieť |
|
dobre prevretú omáčku prepasírujeme cez husté sitko a dochutíme šťavou z citróna a cukrom |
|
mala by mať sladko-kyslú chuť |
|
podávame s knedľou alebo "sekaným potrubím" - cestovinou |