Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčici



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové karé bez kosti (alebo krkovička), plnotučná horčica, cibuľa, cesnak, korenie (mleté čierne, paprika, gyros alebo iné), soľ, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchý :-)

Karé si nakrájame na plátky, trošku naklepeme a okoreníme (pre zjednodušenie si zvyknem namiešať zmes soľ, mleté čierne korenie, paprika a čokoľvek, čo mi príde pod ruku, napr. gyros alebo grilovacie alebo žiadne okrem čierneho a papriky a touto zmesou mäso posypem naraz,nemusím brať do ruky osobitne všetky korenia). Okorenené mäso potrieme z jednej strany plnotučnou horčicou a na rozpálenom oleji krátko opečieme, najprv horčicovú stranu, potom tú druhú. Pozor, prská to. Opečené mäso ukladáme na hlboký pekáč (kľudne na seba aj 2 vrstvy). Na mäso v pekáči poukladáme plátky cibule a cesnaku. V teplej vode si rozmiešame horčicu a soľ (na asi 1kg mäsa som dala približne 3 PL horčice a asi 1 ČL soli), zalejeme mäso, prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pečieme asi hodinu a pol, počas pečenia môžeme skontrolovať, či netreba doliať vodu, príp. ochutnať a dochutiť soľou alebo horčicou. Podávame s ryžou, zemiakmi, chlebom....