Obrazky z cokolady



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cokomince (hnede a biele), potr. farba, folia alebo voskovy papier, lubovolny obrazok

POSTUP PŘÍPRAVY

pre vsetky mamicky a nemamicky, ktore chceli vediet ako sa robi coko transfer alebo cokoladovy prenos, su to vlastne obrazky z cokolady, ktorymi sa daju ozdobit torty, prip ine dezerty. Toto bol moj prvy transfer, chce to este vychytat nejake chybycky, ale samotny postup nie je velmi narocny; blizsie v postupe.....

v prvom rade si musite najst nejaky obrazok, nezabudnite, ze konecny obrazok bude v zrkadlovom "prevedeni" . Ak si to chcete len vyskusat odporucam najst nejaky obrazok, ktory nema prilis vela detailov. Ja som to robila cez foliu (vid foto) bez problemov, ale mozte pouzit aj voskovy papier v tomto pripade musite obrazok a voskovy papier nalepit na nejaku dosku, aby sa vam to cele nehybalo....
roztopenou cokoladou nakreslite obrysy, cokolada by mala mat telovu teplotu nie prilis tepla, lebo sa bude roztekat a nie chladna lebo sa bude "dvihat" z papiera. Ja som pouzila obyc. sacok s odstrihnutou spickou, ale ked mate zdobicku alebo nieco podobne pouzite to cim mensi otvor, tym vacsiu kontrolu budete mat. Na detaily (oci atd.) som pouzila sparatko....
ked su obrysy hotove, mozte zacat vyplnat obrazok, vzdy robte detaily ako prve a vacsie plochy ako posledne.....
a takto to vyzera, ked to "zlupnete" z folie; tu su vidiet nedostatky, ked mi uz fialova chladla a zle sa roztekala, tiez som mohla dat silnejsiu vrstvu bielej, aby bola rovnomerne nanesena a celkovy obrazok by sa spevnil......
a tu uz je na torte.....