Pecene kurca na jarnej zelenine



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozporcovane kurca, mrazena zelenina - najlepsie nejaka jarna zmes (mrkva, hrasok, kukurica, fazulka,...), korenie na kurca podla chuti,sol, cca 150 g masla, kuaci vyvar alebo bujon, bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyte a naporciovane kura potrieme zo vsetkych stran korenim a solou (v priapade, ze pouzijete koreninovu zmes na kurca, solit nemusite, lebo aj bujon je slany ). Ak mame cas, nechame ho odlezat v chladnicke cca 2 hod. Potom dame kurca na pekac, podlejeme vyvarom, na jednotlive porcie dame kusky masla. Pecieme asi 3/4 hodiny vo vyhriatej rure pri asi 190°C. Pocas pecenia podlievame vyvarom a polievame stavou...
Medzitym si pripravime zeleninu . Vo vode ju povarime cca 5 min, potom ju scedime.
Po 3/4 hodinke pridame ku kuratu zeleninovu zmes a pecieme este asi 5 min.
Hotove kuriatko podavame so zemiakmi na akykolvek sposob a ozdobime bylinkami...