Španielska kyta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

...

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup pri obrázkoch.

Pripravíme si bravčové karé a mrkvu nakrájanú na štvrťky.
Pomocou noža do mäsa napicháme mrkvu.
Osolíme a okoreníme.
Mäso sprudka opečieme na oleji.
Na výpeku z mäsa opražíme cibuľu (cibule dáme viacej ako obvykle), potom vložíme do hrnca mäso a podlejeme ho kockou hovädzieho bujónu, ktorý sme rozpustili v pol litri vriacej vody. Pridáme sladkú mletú papriku. Dusíme. Počas dusenia zalievame ďalším pol litrom vody s rozpusteným bujónom.
Keď je mäso udusené, vyberieme ho a dáme vychladnúť. Cibuľku v omáčke čo nám vznikla rozmixujeme tyčovým mixérom.
V menšej rajnici si rozpustíme kúsok masla, zasypeme hladkou múkou a zalejeme 2 dcl vody. Takto pripravenú zápražku nalejeme do omáčky a necháme prevrieť.
Vychladnuté mäso obalíme v trojobale.
Vypražíme.
Servírujeme.