Roláda z mletého mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základ: 1 kg bôčika, 0,5 kg bravčového stehna, soľ, mčk, 2 vajíčka, vegeta, 100 g udeného syra, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku Na plnenie: 100 g pokrájanej oravskej slaninky, 2 balenia plátkového taveného syra, kremžská horčica, 100 g šunky, 3 natvrdo uvarené vajíčka, 1 kápia, 5 ks kyslých uhoriek Na potretie: 1 vajíčko Iné: 2 desiatové sáčky

POSTUP PŘÍPRAVY

Väčšinou to robím od oka, uviedla som približné množstva. Vyšli mi dve rolády, pričom do druhej mi ako náplň nevyšli už niektoré suroviny, čo vôbec nevadí, bola iná.

Mäsko si pomelieme. Pridáme 2 vajíčka, postrúhaný syr, soľ, mčk, vegetu, pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Dobre premiešame.
Sačky si rozstrihneme po jednej dlhšej strane a spodok, vzniknutý plát rozprestrieme na stôl, pričom cca na 5 cm sa pláty budú prekrývať.
Mäso si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozložíme na pripravený "mikroténový plát" tak, aby nám po dlhšej strane vyčnieval kúsok "mikroténový plát". mäso naktrieme horčicou.
Na mäso potreté horčicou poukladáme slaninku, nie až ku koncu, aby sa nám to potom dalo zavinúť. Na slaninku naukladáme syr, opäť nie až na koniec. Následne do jednej polovice naukladáme šunku.
Po strane po ktorej budeme roládu vynúť naukladáme na polovice nakrájané vajíčka, uhorky a na pásiky pokrájanú papriku.
Teraz pomocou prečnievajúceho mikroténového plátu roládu začneme vynúť. Postupujeme opatrne a pri každom zatočení roládu trochu pritlačíme.
Obdobne postupujeme aj pri druhej, do nej dáme všetky zbytky surovín, ktoré nám zostali, bude trochu iná, ale to nie je na škodu. Rolády prenesieme na olejom vymastený plech a dáme piecť na 180 stupňov cca 1 hodinku.
Súčasťou misy.
Detail