Punčový koláč od prababky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 piškóty z 5 vajec:
5 lyžíc kryštálového cukru
5 lyžíc múky
1/2 prášok do pečiva
1 piškóta zo 6 vajec:
6 lyžíc kryštálového cukru
6 lyžíc múky
1/2 prášok do pečiva
Plnka: 1dcl rumu
25dg kockového cukru
šťava z 5 pomarančov
šťava z 1 citrónv
pridať červený sirup
Poleva: 150g čokolády na verenie, 100-120 g Palmarínu

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóty z piatich vajec:
Vajcia si poriadne do peny vymiešame s kryštálovým cukrom (šľaháme asi 10min). Potom tam pridáme múku a práškový cukor. Cesto vylejem na plech vyloˇuený papierom na pečenie. Takto si pripravíme obe piškoty. Piškóta zo šiestich vajec:
tak ako z piatich.

Plnka:
Piskótu zo šiestich vajec potrháme do misy. Zalejeme šťavou z pomarančov a citrónov, pridáme rum s cukrom (v hrnci na plameni si v rume za stáleho miešania rozpustíme cukor). Podľa potreby pridáme ovocný sirup červenej farby a poriadne zmiešame.

Na pišktóty natrieme tenkú vrstvu džemu (malinový, ríbizlový) a na jednu piškótu navrsvýme plnku a prikryjeme druhým plátom piškóty. Na noc dobre zaťažíme a na druhý deň polejem čokoládou. Čokoládu si nad parou rozpostíme s rastliným tukom(palmarín)