Zeleninová polievočka udená, bez udeného:-) ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: rôznu zeleninku- ja som dala: 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 cukina malá, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 4 str. cesnaku, kúsok papriky pre chuť,kaleráb. 2-3 hrste červenej šošovice, 1 hrsť jačmených krúpkov, tých menších, 1 údené tofu, bobkový list, soľ, 1 PL práškový zeleninový bujon, maslo, oliv. olej, 1 1/2 vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninku očistíme a nadrobno nakrájame. Cibulu, kúsok papriky a cesnak necháme v celku. Vložíme do hrnca a restujeme na masle, potom prisypeme bujon, osolíme, dáme bobkáč, šošovicu a umyté krúpky. Chvíľu porestujeme a zalejeme vodou. Nakoniec vložíme údené tofu a z tou vodičkou v sáčku. Varíme cca 50 min.
Šošovica polievku trocha zahustí, tá sa úplne rozvarí. Tofu dá polievku výbornú chuť. Tofu nechám v polievke len vyvariť , potom ho zahadzujem. Ale myslím , že sa aj môže zjesť.Táto polievka ide na dračku. Vymyslela som si ju sama, keďže sa chcem zdravo a chutne stravovať. Ešte keď prestanú vyrábať čokolády...tak som spokojná :-D. Prajem dobrú chuť.

...očistíme zeleninku, mne tam chýba kaleráb, nemala som.
...nadrobno všetko nakrájame, vcelku necháme papriku, cesnak, cibuľu.
ochutíme....pridáme šošovicu a krúpky.
maslo a olej... a restujeme. Potom zalejeme vodou 1 1/2 vody.
a do polievky dáme tofu v celku udené a varíme cca 50 min. pod pokrievkou , z vody sa trochu odpari a polievka je hustejšia, lebo sa rozvarí šošovica.
Ozdobíme niečim zeleným, petrž. vňať, žerucha, morské riasy...Dobrú chuť!!!!!