Katov meč ala maca /za chvíľočku v tlakovom hrnci/



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäsko, cibuľa, kapia, kyslé uhorky, zelené olivy,olej, soľ, kečup, wočestrová omáčka, sójová omáčka kto má rád pikantnú verziu tak aj nejaké pikantné korenie alebo chili papričky schválne neudávam množstvo, lebo ja to robím vždy od oka a hlavne veľa /napríklad kto má rád kyslejšie, dá viac kyslých uhoriek... logicky,nie? /, lebo sa to dá jesť 4 aj viac dní....a prílohy môžu byť rôzne: pečené zemiaky, hranolky alebo to môže byť plnka do placiek... je to na vás

POSTUP PŘÍPRAVY

viď postup

toto potrebujeme
mäsko na kocky pokrájame, opepríme, osolíme, pridáme sójovú omáčku a v tlakovom hrnci opečieme cibuľu aj mäsko aby sa obielilo... dáme len trošku vody /lebo sa neodparí/.
hrniec zavrieme, dáme na najväčší plameň a počkáme kým sa nám hrniec natlakuje na najvyšší tlak /ja mám druhý červený prúžok/. Akonáhle je hrniec natlakovaný, plameň stíšime na najslabšie a stopneme 5-8min. potom hrniec dáme do dresu, kde na vrchnák pustíme prúd studenej vody, aby sa nám hrniec rýchlo odtlakoval.
medzitým si nákrájame nadrobno kyslé uhorky, kapiu a olivy, množstvo kto ako má rád.
pridáme do hrnca
zahustíme kečupom, trošku wočestrovej omáčky a kto má rád pikantné, pridá aj čili papričky, či korenie
hrniec uzavrieme a dáme na najväčší plameň, aby nám rýchlo zavrelo papanie.... po chvíľočke vypneme a hotovo
dobrú chuť... mne najviac chutia s pečenými zemiačkami.... dnes som ale nestihla, bola som straaaašne hladná...