Brnenská krútená torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

I.cesto: 6 vajec, 140 g pr.cukru, citronová kôra, 1 balíček vanilkový cukor, 30 g kakao, 80 g mletých orechov, 70 g hrubá múka.

II.cesto: 6 vajec, 140 g pr.cukor, citronová kôra, 140 g hrubej múky

plnka: 4 vajcia, 200 g pr.cukor, 250 g maslo, 30 g kakao, 50 g ml. orechov

poleva: penové cukríky alebo čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto I: Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh pridáme cukor, žĺtka,citrónovú kôru, a nakoniec zmiešanú múku s kakaom a orechami a všetko zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou a dáme do nej cesto a upečieme

Plnka: Do kotlíka rozbijeme celé vajcia, pridáme cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia. Potom odstavíme a miešame, až kým nevychladne. maslo a kakao vymiešame, postupne pridáme uvarenú plnku a nakoniec domiešame orechy.

Cesto II: Vyšľaháme bielka pridáme cukor, žĺtka, citronovú kôru a nakoniec múku. Cesto nalejeme na veľký, vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme, aby sa dalo krútiť. upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme napoly a obidva tortové pláty natrieme plnkou. Cesto upečené na plechu pokrájame na pásy široké asi 3 cm a potrieme ich plnkou. Najlepšia je okrúhla forma ale ja som robila srdiečko len som sa trošku potrápila. Jeden natretý pás stočíme plnkou dovnútra, položíme ho do stredu spodného natretého plátu torty a okolo neho obkrúcame ďalšie natreté pásy, že kým sa neutvorí taký kruh ako je torta. Na takto stočené pýsy položíme druhý plát torty natretý plnkou. A už len vyzdobiť.

Prekrojená