PRAVÉ CURKÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CUKRÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ
PLNKA:
1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu.
FALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA : 1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby.
Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk obrázkový postup

1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu - spracujeme, vytvarujeme kávové zrnká
1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby. Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/
Hmota ako ju radí IVKA ID 3392: K cukru a sušenému mlieku pridám med a OPATRNE vlažnú vodu, najlepšie po lyžičke. Miesim rukami, až kym to nieje ako plastelina. Daj pozor aby to nebolo moc riedke take stredne. Nesmie sa to lepiť na ruky. .
Vysypem si dosku práš.cukrom a možeme valkať na tenký plát.
Dobrá rada:Marcipán valkám na papieri na pečenie, ktorý si posypem práškovým cukrom.
Plát si krájam na kocky a vkladám tam kávové zrnká z plnky.
Každú marcipánovú kocku s plnkou zabalím a vytvarujem kávové zrno. Na zrnkách si špajdlou urobíme čiaru, aby zrná vyzerali ako ozajstné.
Takto pripravené marcipánové zrná potierame rozpustenou čokoládou na varenie. Zrná potierame silikónovým štetcom, aby sme vytvorili tenkú vrstvu čokolády. Nechamé zaschnúť a šups s touto mňamkovou parádou do chladničky.
A už sa len tešíte, ako úžasne budú chutiť. Sú ako ozajstné z cukrárne.
Dobrú chuť!!!!