POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 vajcia, 100g kr.cukru, 1 škoricový cukor, 0,5litra mlieka, 300g hladkej preosiatej múky, olej na vysmážanie, šťava z jedného citróna, štipka soli, 2 väčšie jablká. Džem a cukor na posyp k podávaniu
POSTUP PŘÍPRAVY
V mise vymiešame žĺtka s cukrom a škoricovýmcukrom, z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh.
Jabĺčka olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame, polejeme citrónovou šťavou.
Múku preosejeme a na striedačku s mliekom vmiešame do žĺtkov.
Premiešame a pridáme postrúhané jabĺčka. Premiešame a nakoniec zľahka do zmesi vpravíme sneh z bielkov.
Na panvici smažíme z oboch strán do zlatohneda, dávame na tanier so servítkou.
Podávame s džemom posypané cukrom, alebo s čokoládovou polevou a šľahačkou.
Výborné sú preliate citrónovým topingom.
Dobrú chuť :-)))
V mise vymiešame žĺtka s kryštáľovým a škoricovým cukrom... |
...jabĺčka olúpeme, na hrubom strúhadle nastrúhame a prelejeme citrónovou šťavou..... |
z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.... |
do žĺtkov pridáme na striedačku preosiatu múku, mlieko a premiešame. Potom pridáme nastrúhané jabĺčka, ktoré riadne premiešame do zmesi... |
..nakoniec jemne vpravíme vyšľahaný sneh z bielkov.. |
...vysmažíme a ukladáme na papierovú servítku-.... |
Dobrú chuť :-))) |