Maslovo-medové sušienky z ovsených vločiek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g jemnych ovsenych vlociek, 50g celozrnnej muky (alebo 250g ovsenych vlociek a ziadna muka), 130g masla (obsah tuku min.80%, proste to najmaslovejsie maslo,ake najdete), 50g cukru, 50-70g medu, 1 CL prasku do peciva, 1 vajicko, 50g sekanych alebo mletych orechov (pripadne aj slnecnicove alebo ine semienka, ja som dala asi 1PL slnecnicovych).

POSTUP PŘÍPRAVY

Original recept je od Avanky zo stranky Varecha, ktorej zanho velmi pekne dakujem. Ako inak, musela som si ho pozmenit. A vy mozete kludne menit dalej a pridat do keksikov susene ovocie, viac druhov orechov, sekanu cokoladu...
Link na Avankin recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/susienky-z-ovsenych-vlociek/4231-recept.htmlkoment1

V miske si vyslahame zmaknute maslo, cukor, med a zltok. Mnozstvo cukru a medu si upravte podla seba, ja som dala 50g cukru a 50g medu a keksiky su jemne sladke, ale take som presne chcela :-) Do vyslahanej masy primiesame zmiesane suche suroviny, teda vlocky, muku, prasok do peciva, orechy. Rucne zmiesame a nakoniec pridame sneh z 1 bielka. Rukami vymiesime lepive cesto, ktore mozeme rozvalkat a vykrajovat keksiky alebo ako ja, odoberat z neho kusky, vytvarovat v ruke gulku a na dlani splostit na keksik (priborovym nozom potom preniest na plech). Keksiky som robila hrube asi 0,5cm. Na plechu s papierom na pecenie alebo jemne natretom olejom a vysypanom hrubou mukou upecieme do zlatista. netrva to dlho, treba odsledovat podla rury. Horuce su trochu makke,ale chladnutim spevneju. Hotove keksiky treba nechat poriadne vychladnut a najlepsie aj par hodin nechat v zavretej doze,aby sa zvyraznila maslova chut.
tak tato fotka mi naozaj nevysla, ale chcela som ukazat,kolko vyjde z jednej davky. nabuduce robim urcite dvojnasobnu :-)