Kremova cesnakova polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hladka muka a olej na zaprazku 900 ml vody 500ml mlieka 1 vacsia hlavicka cesnaku 3 mensie zemiaky alebo 2 vacsie 1 zeleninovy alebo slepaci bujon vegeta kusok peciva na oprazenie Podla chuti: mleta paprika cierne korenie nastruhany tvrdy syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tuto polievku vam staci 1 hrniec, objem polievky je cca 2litre, lis na cesnak a panvica na oprazenie peciva

Najskor si nachystame cesnak, 3 olupane struciky si dame bokom a ostatne pokrajame na tensie platky, zemiaky nakrajame na mensie kocky, a pecivo tiez.
Z muky a oleja si spravime zaprazku.Tu potom zalejeme vodou a poriadne rozmiesame aby sa nespravili hrudky. Do zmesi vysypeme pokrajany cesnak a zemiaky, a rozdrvime bujon.. Obcas premiesame. Potom do polievky pretlacime cez lis zvysne struciky cesnaku a varime kym zemiaky nezmeknupodla chute prisypeme vegetu alebo ine koreniny. Ked je uz polievka uvarena, vylejeme do nej mlieko a za obcasneho miesania privedieme do varu a varime este tak 5 minut. Medzitym na panvici oprazime na kocky nakrajane pecivo na troske oleja alebo masla.
Polievku podavame s nastruhanym syrom a oprazenym pecivom, ktore sa do nej nasype. pripadne sa uzobkava pomimo, kto to nema rad namocene.