Jednoducha husta paradajkova polievka aj pre zaciatocnikov:)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hladka muka a olej na zaprazku 900ml vlazna voda 500ml paradajkovy pretlak 1 stredne velka cibula 2 stredne velke paradajky 3PL krystalovy cukor 1PL vegeta 2PL gulatozrnnej ryze(kto nema rad da si cestoviny alebo zemiaky) trocha mleteho korenia cele korenie Podla chuti: susena bazalka kecup nastruhany tvrdy syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Na uvarenie nam staci 1 hrniec - polievka ma objem cca 2 litre ale zalezi podla toho ako hustu ju chcete mat:) z tychto surovin vyjde husta a syta.

Najskor si preplachneme ryzu a nachystame do misticky a na kocky nakrajame cibulu a paradajky.
Z oleja a muky si spravime redsiu zaprazku, ktoru zalejeme vodou a poriadne zamiesame aby sa nespravili hrudky. Vysypeme tam cibulu a paradajky a obcas premiesame. Potom pridame pretlak, cukor, vegetu, mlete a cele korenie a varime cca 20 minut aby polievka zhustla a cibulka zmekla. Podla chuti mozme do polievky pridat este kecup a zamiesat bazalku, pipadne dosypat cukor alebo vegetu. Ak sa vam zda moc husta, zriedi sa vodou. Nakoniec tam vysypeme ryzu a varime este 10 minut, obcas premiesame aby sa nepripalila na spodku hrnca.
Polievku podavame s nastruhanym syrom.