skvelé smotanové langoše naše obľubené :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto :2 vajcia,400 ml mlieka,, 1 kg hladkej múky,,250 ml,kyslej smotany,,4 lyžičky soli,50 g droždia,,čl.cukru,kmín cca 1 čl,soda bikarbona čl.. NA POSYPANIE: kečup alebo tatarská omáčka to už podľa chuti ,, česnak,,tvrdý syr eidam môže byť aj smotana NA VYPRAZANIE OLEJ

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka,štipki cukru a droždia pripravíme kvások a zmiešame ho s múkou,vajíčkami,smotanou,kmínom,sodou bykarbonou a soľou.Vypracujeme a dáme na teplé miesto vykysnúť cca 40 min.ked už bude nakysnuté z cesta vyformujeme bochníky necháme ešte kysnúť 20 min.potom každý bochník prstami roztiahneme(dobré je ked si ruky naolejujeme vtedy sa nebude cesto lepiť na prsty) na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.Nakoniec ich potrieme prelisovaným cesnakom rozotretím soľou a pridáme kečup a syr .DOBRU CHUT PRAJEM