,,Šťastie,,(FURTAIA)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dezert pochádza z južného Tirolska.Podával sa hlavne na sviatok a na zásnuby.Preto ho asi volali ,,Šťastie,,:) Pripomína mi fánky,len je určite menej pracný,keďže som fánky ešte nerobila a je fašiangové obdobie,tak som si urobila aspoň šťastie:)Potrebovala som k tomu:2 vajíčka,1č.l.cukru,1-2dcl mlieka,1malý pohárik rumu(0,04),štipka soli,200 g hladkej múky, ½ PDP,olej na smaženie,práš.cukor na posypanie,džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý:

V miske zmiešame vajcia,cukor, mlieko, rum, štipku soli
Múku premiešame s PDP a postupne prisypávame do vaječnej zmesi
Vznikne nám tekuté krémové cesto (v prípade potreby pridáme mlieko)
Cesto nalejeme do rozpáleného oleja a smažíme.Môžete použiť sáčok,alebo lievik.Z cesta sa snažíme urobiť do oleja akoby pavučinovú sieť:)Mne sa to samozr.nepodarilo,robila som len také haky-baky:))
Z oboch strán osmažíme do ružova.Vyložíme na servítku.
Podávame posypané cukrom a poliate džemom
...alebo s čokoládou