Višňový koláčik s mascarpone



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 4 vajcia, 180 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 5 PL horúcej vody, 5 PL oleja, 2 PL kakaa, 1 višňový kompót, 1 vanilkový ppuding, 1 balík detských piškót, vaječný likér (nemusí byť) KRÉM: 1 tvaroh, 1 mascarpone (môže byť aj nátierkové maslo), 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 PL umu, 1 smotanu na šľahanie, 4 plátky želatíny.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme horúcu vodu, olej, kakao, múku s prdopečom a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a pečieme 20 - 25 minút pri 180°C.

Višňová náplň: Z kompótu odlejeme 50 ml šťavy (budeme to potrebovať na polevu na vrch koláča).
Višne a ostatnú šťavu prelejeme do odmerky a dolejeme do 800ml. Uvaríme s vanilkovým pudingom a horúce nalejeme na vychladnuté cesto. Poukladáme detské piškóty a necháme vychladnúť. Piškóty môžeme poliať vaječným likérom.

KRÉM: tvaroh, mascarpone, práškový cukor, vanilínový cukor vyšľaháme spolu s umom. Vmiešame ušľahanú šľahačku a podľa návodu na obale pridáme 3 plátky želatíny. Hotový krém natrieme na piškóty a necháme stuhnúť.

POLEVA: Do 500 ml šťavy vmiešame 1 rozpustený plátok želatiny a polejeme koláč. Pomocou vidličky urobíme vlnky.

Tento recept som dostala, rada sa s Vami oň podelím :-)

Na našom koláčiku na vrchu, namiesto polevy sme použili višne a zaliali želatinou.