Zemiakový tatarák (zemiaková dobrôtka)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 stredne veľké zemiaky, cibuľu, 6 strúčikov cesnaku, 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky, 1/2 lyžičky mletej štipľavej papriky, 5 lyžíc kečupu, žĺtok (to je na vás či ho dáte? môžete nahradiť lyžicou kyslej smotany alebo tatárky), soľ a čierne mleté korenie
* chlebík na hrianky *horčica na hrianky *tuk na opekanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a necháme vychladnúť.
Potom ich najemno nastrúhame, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, papriku, soľ, korenie, kečup a nakoniec žĺtok, alebo kyslú smotanu - tatárku.
Dobre premiešame a podávame na hriankach opečených na oleji.