Živánska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg mäsa (ja som dala 750g hovädzieho a 750g bravčového), 1,5 kg zemiaky, 100 g slaninka, 4 veľké cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso si nakrájame na plátky a nasolíme, najlepšie deň vopred. Na druhý deň si očistíme a na plátky nakrájame cibuľu a zemiaky. Zemiaky v mise osolíme a premiešame. Slaninku nakrajame na plátky. Do plecha dáme trochu oleja na spodok. A začneme ukladať. Slaninka, zemiaky, mäso, cibuľa... až dojdeme na koniec. Čo nám ostali zemiaky a cibuľu pozastrkujeme do plechu, ešte sa tam toho dá dosť dotlačiť. Pečieme zakryté dve hodinky. Ja to nechávam potom ešte v rúre, dnes to tam bolo ešte hodinku, kým sme išli obedovať. Ale po dvoch hodinách je to upečené, nemusíte nechávať odstáť. Dobrú chuť.

Tak sa hladoši do toho na obed pustili, že som ani fotiť nestíhala... :-)

hotové, upečené... a už aj sčasti zjedené... :-)