Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kspstruhy 150 gmúka hladká 4 PLsmotana kyslá 2 kscitrón 30 gsoľ 200 gmaslo olej vňať petržlenová

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup receptu\r\nPstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, pokvapkáme polovičkou citróna. Pečieme v rúre. Teplota asi 180 stupňov Celzia, čas pečenia závisí od veľkosti pstruha. \r\nVhodná príloha dukátiky: Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska, posypeme korením na zemiaky alebo drvenou rascou, pokvapkáme olejom, všetko spolu vymiešame v miske, vysypeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a v rúre upečieme do červena pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút. Hodí sa kyslá smotana.