Granko - koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 5 vajíčok, 1Šálka Jizerky (mozte skusiť aj Mantler, alebo klasicku polohr.muku), 1Š kryšt.cukru, 1Š Granka, 1Š oleja, 1 prášok do pečiva, Po upečení : 3/4Š kávy, džem - ribizlovy, čerešňovy .... , 2x250ml 33%šľahačky (LIDL - chladenu), 2x200g Čokolády (z LIDLA je super)

POSTUP PŘÍPRAVY

1 Šalka - 250ml :))

Cesto : Všetky suroviny ktoré idu do cesta dame naraz do jednej misy a spolu vyšľaháme aby sa to všetko pekne spojilo. Vylejeme na vymastený a mukou vysypaný plech a pečieme na 160 Stupňov.
Po upečení ho ešte teplý polejeme kávou (ja ho prskám štetcom aby bolo rovnomerne) a potrieme džemom (opatrne obratenou stranou lyžice, aby sa vrch nezošúpal). Necháme poriadne vychladnúť.

Poleva : v hrnci si zohrejeme šľahačky s rozlámanou čokoládou (stále miešame!!!) až kym sa to všetko pekne nespojí do krasnej hnedej masy, povaríme cca.2-3minutky - stále miešame !!!
Vezmeme z ohňa a ešte teple nalejeme na vychladený koláč a damé najlepšie do druhého dňa vychladiť do chladničky. Krájame nožom ktorý namáčame v horúcej vode.

PS: pôvodne som ho robila s klasika polohrubou mukou, ale vyskusala som pre detvaky a podarilo sa, je vazne mnami mnami :)))) obrazky v detaile su len ilustracne - pre lepsiu identifikaciu :))))

lidl cokolada - povodny obal
lidl cokolada - v novom obale :)))
lidl šlahacka - tie 2cervene v krabicke