Bravčové rezance v horčicovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg bravčového pliecka alebo karé * 2ks cibulky * 2ks domácej klobásky/pripadne inej na takýto spôsob * 3 PL lyžice plnotučnej horčice * 3 PL lyžice kremžskej horčice * 1 šľahačková smotana * soľ * 1dcl vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchý, ale o to efektnejší receptík. Povedala mi ho minulý týždeň mamina, hneď som ho vyskúšala.
Takze ideme na to: Deň vopred si namočíme mäsko do "marinády", ktorú pripravíme nasledovne - zmiešame nadrobno nakrájanu cibuľku s klobáskou nakrájanou na kolieska, oboma horčicami, soľou a korením. Do tohto "pácu" namočíme na rezančeky nakrájane mäsko a necháme odstáť - najlepšie cez noc. Potom zmes dáme do zapekacej misy/pekáča a podlejeme 1dcl vody. Pečieme v rúre asi tak 40 min. pri teplote tak 170C /teplovzduešná/. Po tomto čase pridáme šlahačkovú smotanu a este pečieme 20 min. Podávame s ryžou, alebo opekanými zemiakmi, prípadne s chlebíkom ako sýtu večeru.

D O P O R U Č U J E M ! ! !