Gaštanové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny
Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc
kryštálového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
1 dl oleja, 1 lyžica kakaa
1 prášok do pečiva
Plnka: 1/2 masla
3 lyžice práškového cukru
1 kocka gaštanového pyré
1 Zlatý klas, 3 dl mlieka
Karamelová šľahačka:
4 lyžice kryštálového cukru 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky
1 stužovač šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovný postup
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme