Zelená bylinková omáčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g zmesi ľubovoľných čerstvých jarných byliniek ( napr. petržlenová vňať, pažítka, trebuľka, žerucha, šťavel, mäta, oregano atď.), 4 vajcia, 1 veľký citrón, 4 lyžice oleja, 2 lyžice horčice, 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml kyslej smotany, soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Bylinky prepláchneme a nakrájame nadrobno. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Do misky dáme šťavu z jedného citróna, pridáme olej horčicu, jogurt a kyslú smotanu. Zmes vymiešame a ochutíme soľou a korením. Do omáčky zľhaka zamiešame nasekané bylinky a na hrubšie kúsky nakrájané vajcia. Omáčku odložíme asi na 2 hodiny do chladu. Potom ju podľa potreby znovu dosolíme a dokoreníme. Môžme podávať s varenými zemiakmi v šupke.