torta páv - peacock cake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Torta - korpus. MMF na potah a troska trpezlivosti. :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Znova jedna torta pre žienky ktoré pečú občas. Jednoduchá - nič špeciálne na vyzdobenie nepotrebujete. Poťah je robený z MMF. Postup zdobenia - pri jednotlivých obrázkoch.

Šikmý korpus si vytvoríte jednoducho z obyčajnej kruhovej torty - ja som mala tortu z 3 okrúhlych korpusov a zlepená výška okrúhlej torty bola cca 10 cm. Tortu rozrežte šikmým rezom celým prierezom torty (zhora nadol) a zlepte tieto 2-va šikmé korpusy takto: hrubé strany dohromady a tenké strany dohromady. Týmto zlepením získate väčšiu výšku šikmej torty - cca 20cm. Samozrejme na tenkej strane je to 2-3 cm. Mne sa to v konečnom dôsledku zdalo málo - preto odporúčam čo najvyššiu tortu, aby chvost čo najviac vynikol.
Okrúhlu šikmú tortu som potiahla MMF. Pávie oká som vyrábala z valčekov. Ružový valček som obalila bielym MMF a znova ružový a biely.
Z valčeka som rezala plátky. Tieto plátky som obyčajným valčekom rozvaľkala.
Z plátkov som vytvorila "pávie oká".
Pávie oká nahodíme na tortu - len som ich jemne zatlačila. Na korunku som použila špagety. Telíčko, hlavička a zobáčik sú prepojené špajlou.
Už len na ukážku toho, že sklon šiknej torty mal byť väčší. Tým pádom chvost páva by bol podstatne dominantnejší a okázalejší.
:-)