Segedínsky guláš za 25 minút v tlakovom hrnci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäsko, cibuľa, olej, kapusta, červená paprika, soľ, peper, bujón,smotana a múka. a ešte trošku vody množstvo mäsa a kapusty ako kto má rád... ja teda veľa, lebo gulášik jeme minimálne 3 dni a chutí nám viac odstatý = to asi nieje spisovné ale chápeme sa nie?

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkový postup

toto potrebujeme
rovno v tlakovom hrnci na oleji speníme cibuľu, čoskoro pridáme na kocky nakrájané mäso a obielime.
pridáme červenú papriku, peper a soľ a hneď potom aj podlejeme troškou vody, aby nám paprika nezhorkla.
hneď potom pridáme kapustu a dolejeme vody, aby bola kapusta "voľná". ešte pridáme bujón.
hrniec uzavrieme, na najväčšom plameni necháme natlakovať na najvyšší tlak (u mňa druhý červený prúžok), hneď stíšime plameň na najslabšie a stopneme si 8 minút. Medzitým si rozmiešame smotanu s múkou. hneď potom hrniec odtlakujeme rýchlo, tým, že hrniec dáme do dresu a na vrchnák pustíme prúd studenej vody. Hrniec otvoríme, zapneme plyn a vlejeme do hrnca smotanu s múkou. premiešame, hrniec uzavrieme a počkáme kým nepočujeme že gulášik vrie. teda počuť že buble, vypneme plyn.. otvoríme hrniec
a hotovo dobrú chuť