Citrónovo-tvarohové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Veľmi osviežujúci a chutný zákusok, nenáročný na suroviny a prípravu... PIŠKÓTA: 8 vajec, 160 g práškového cukru, 160 g polohrubej múky, 1/2 vanilínového cukru, 2 Pl vlažnej vody, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, na hrot noža kypriaceho prášku. PLNKA: 2,5 dl mlieka, 1 Zlatý klas, 60g kryštálového cukru, 1/2 vanilínového cukru, 200g masla, 250g tvarohu, 100g práškového cukru, šťava z 1/2 citróna POLEVA: 100g rozpusteného masla, 300g práškového cukru, 5 PL citrónovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

PIŠKÓTA: Z bielkov a 40 g práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky, zvyšný cukor, vanilínový cukor a vodu vymiešame do peny. Múku zmiešame s kôrou z citróna a s kypriacim práškom a nastriedavo s bielkami zľahka vmiešame ku žĺtkom. Cesto si rozdelíme na tri časti a každú zvlášť upečieme na papieri na pečenie, 230 stupňov - 5 až 7 minút.
Pláty necháme vychladnúť.


PLNKA: Zo Zlatého klasu, mlieka, vanilínového cukru a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý za stáleho miešania vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom dopenista, prišľaháme citrónovú šťavu, a puding. Nakoniec krátko všľaháme tvaroh. Plnku rozdelíme na dve časti. Jednu natrieme na spodný plát, priložíme druhý plát, stiahneme papier, natrieme zvyšok plnky, priložíme tretí plát, na chvíľu zaťažíme, potom odstránime papier a polejeme polevou...


POLEVA: Maslo, cukor a šťavu vyšľaháme dohladka a natrieme na zákusok, necháme stuhnúť v chlade a pokrájame...