Zapekaná syrová zelenina s rajčinovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1karfiol - môj mal 800g, 1brokolica - 208g, SYROVÁ ZÁLIEVKA: 3vajcia, 250ml mlieka, 200g strúhaného syra (napr. eidam), soľ, korenie RAJČINOVÁ OMÁČKA: 330g cherry rajčiny, 4-5 strukov cesnaku, 2-3 jarné cibuľy, 30g masla a na dochutenie nejakú ďatelinu, ja som doma mala petržel a pažitku. PRÍLOHA: varené zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýchly a diétny receptík, jeden z tých ktorý privedie môjho muža do úžasu - že jedlo môže byť dobré aj bez pridaného mäsa.

Brokolicu a karfiol roztrháme na ružičky, posolíme a naparíme v parnom hrnci. Keď vaša kuchyňa nedisponuje takým náradím, zeleninu povarte v slanej vode.
Pripravíme si všetky komponenty na syrovú zálievku - vajká, mlieko, strúhaný syr, soľ a korenie a zmiešame ich.
Sparenú okvapkanú zeleninu rozložíme do zapekacej misy, polejeme celou zálievkou a šup s ňou do pece. Ja som to vypeckovala na 220 stupňou a piekla tak 30-35 minút.
Nachystáme si súčiastky na paradajkovú omáčku - keď sa vám chce môžete rajčiny zbaviť šupky, ja som ich len rozkrájala na štvrtiny, cibuľky a byliny na drobno a cesnak na tenké kolečká.
Na horúcu panvicu dáme roztaviť maslo a opečieme na ňom cibuľku.
Pridáme rajčiny, cesnak a dusíme.
Keď sú už rajčiny udusené, odstavíme, vmiešame bylinky a dochutíme soľou a korením.
Zvoláme rodinu, ide sa hodovať.