VIŠŇOVÁ TORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 1 kefír /250ml/, 35Og kr.cukru, 350g polohrubej múky, 2ČL sódy bikarbóny, 2 vajcia, 1,5dcl oleja, 2PL kvalitného kakaa, hrsť kvalitnej posekanej čokolády, .alebo hotové čokoládového kúsky. NÁPLŇ: 2 tortové šľahačky, odkôstkovaný višňový kompót-zliaty od šťavy, ríbezľový toping-alebo višňový džem, čokoládová poleva, rum.

POSTUP PŘÍPRAVY

Našla som na nete recept na tortu, ktorý ma zaujal.
Prispôsobila som si ho podľa mojej chuti a nesklamal :-)

Nakoľko som recept realizovala, keď som mala doma malého, tak torta nie je moc na oko :-) ale chuťovo PARÁDA!!!
Keď som tortu urobila, vznikol problém, kam s ňou do chladu. Do chladničky sa mi nezmestila, tak nocovala na balkóne v mraze :-)
Nič sa nestalo, len poleva príliš premrzla a polámala sa :-)

Ale k príprave:
V jednej miske si pripravíme sypké prísady, v druhej mokré, potom ich spojíme a vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame kúsky čokolády.

Formu vymažeme, na spodok dáme papier na pečenie a boky vysypeme múkou.
Vylejeme cesto, pečieme na 180 stupňov cca 20 minút. Záleží na rúre, najlepšie robiť test špajdlou.
Po upečení dáme korpus vychladnúť, rozrežeme na 3 časti.

Vyšľaháme si šľahačku, zlejeme višne.
Spodný diel korpusu potrieme topingom, nanesieme šľahačku, rozložíme višne, pokryjeme šľahačkou.
Prikryjeme druhým plátom korpusu. A znovu toping, šľahačka, višne, šľahačka.
Prikryjeme vrchom korpusu a pokapeme rumom.
Prípravíme si polevu a vrch torty oblejeme polevou. Dáme odležať, aby sa všetko krásne prepojilo s korpusom.

Šlahačky som použila Tortové 2x500ml, takže aby málo nebolo :-) ostalo aj do kávy.

Prajem príjemné mlsanie :-)

..pripravíme si do jednej misky mokré prísady...
..do druhej suché prísady...
spojíme ich a premiešame
..nakoniec pridáme čokoládové kúsky...
..vesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť..
...dáme si odkvapkať višne a ušľaháme šľahačku, ak použijete tortovú netreba do nej stužovač je hustá a pevná :-))
...upečený korpus necháme pár minút vo form, potom dáme na mriežku vuchladnúť...
na spodný diel korpusu dáme toping, ktorý rozotrieme po celej ploche...
...nanesieme vrstvu šľahačky..rozotrieme po celom korpuse..
..rozložíme odkvapkané vykôstkované višne
..na višne vrstvu šľahačky, prikryjeme druhým korpusom, a znovu toping,,,šľahačka, višne šľahačka a prikryjeme vrchom korpusu...
vrchný diel pokapeme rumom, pripravíme si polevu nanesieme, a necháme odstáť...,najlepšie do druhého dňa a do chladu. Dobrú chuť ..