Záhorácke mäsko
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 ks krkovičky (môžu byť kotlety s karé alebo pliecko) , 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 150 g oravskej slaniny, 250 g kyslej smotany, olej, mleté čierne korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
-
|
Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. Môj miláčik ho naložil deň dopredu |
|
Opiekol na oleji z oboch strán asi 3-4 minútky |
|
Kapustu vyžmýkal tak aby v nej ostalo trocha šťavy a pokrájal na menšie kúsky. Na jemno nakrájanú cibuľu spenil a pridal na kocky nakrájanú slaninu. Po 5 minútach pridal kapustu a cca 15 min dusil. |
|
Ja som bola dnes v pozícii pomocnej sily tak som načistila zemiaky |
|
Opečené mäso rozložil na plech vyložený alobalom, mierne potretým olejom. |
|
Na každú krkovičku navrstvil kopček udusenej kapusty |
|
A kopček kyslej smotany |
|
Pri teplote 200 C zapekal cca 20 minút |
|
Hotovo |
|
Toto mäsko je fakt úžasné. Vrelo odporúčam |
|
No a teraz nastupuje pomocná sily. Huráááá na špinavý riad |