Parížan s neuveriteľne lahodným parížskym krémom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zatiaľ je obrázok len ilustracny....budem ho robiť až koncom apríla na narodky....CESTO: 9 vajec, 250g kryštálového cukru, 150g hladkej múky, 100g oleja, 70g kakaa ******PARÍŽSKY KRÉM: 140g kryštálového cukru, 100g masla, 200g čokolády, 100g kakaa, 0,5 l smotany 33%
POSTUP PŘÍPRAVY
Fantastický koláč....pripomína mi detstvo a teraz som ho našla v receptoch mojej mamky.....
1. Žĺtka šľháme s cukrom do peny.
2. Pridáme olej, múku zmešanú s kakaom, vyšľahané bielka. Rozotrieme na plech.
3. Pečieme v mierne vyhratej rúre.
4. KRÉM: Všetky suroviny varíme asi 3 minúty.
5. Po uvaraní necháme vychladnúť na celú noc.
6. Ráno vyšľaháme do peny (ako šľahačku).
7. Upečený korpus rozrežeme na 3 časti po dĺžke. Všetky natierame krémom a vrch ozdobíme. Posypeme čokoládovou ryžou alebo mletými orechami.
|
žĺtky s cukrom |
|
do bohatej peny vlejeme olej - otáčky dáme na minumum |
|
múku som zmiešala s preosiatym kakaom a po lyžičkách pridávala do žĺtok |
|
vznikla hustá hmota |
|
do nej vmiešate sneh z bielkov - treba dlhšie miešať, lebo je to hustejšie |
|
šup s tým na plech ...vymastila som ho olejom a na olej som položila papier na pečenie |
|
piekla som na 190st. cca 20-25min Peciem na etapy...takze dalsie pridam zajtra... |
|
všetky suroviny na parížsky krém si dáme do kastrólika |
|
ako posledné pridáme kakao a rozhabarkujeme ho.... |
|
za stáleho miešania na miernom ohni rozpustíme a krátko (3min) povaríme masu... tú necháme ochladiť a cez noc ju dáme do chladničky.... |
|
na druhý deň masu vyšľaháme .... je to husté voňavé a chutné ( kto miluju horkú čokoládu... :) |
|
vznikne fantastický krém.... |
|
ponatierame pláty.... |
|
ozdobíme.... |
|
krájame |