Parížan s neuveriteľne lahodným parížskym krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zatiaľ je obrázok len ilustracny....budem ho robiť až koncom apríla na narodky....CESTO: 9 vajec, 250g kryštálového cukru, 150g hladkej múky, 100g oleja, 70g kakaa ******PARÍŽSKY KRÉM: 140g kryštálového cukru, 100g masla, 200g čokolády, 100g kakaa, 0,5 l smotany 33%

POSTUP PŘÍPRAVY

Fantastický koláč....pripomína mi detstvo a teraz som ho našla v receptoch mojej mamky.....
1. Žĺtka šľháme s cukrom do peny.
2. Pridáme olej, múku zmešanú s kakaom, vyšľahané bielka. Rozotrieme na plech.
3. Pečieme v mierne vyhratej rúre.
4. KRÉM: Všetky suroviny varíme asi 3 minúty.
5. Po uvaraní necháme vychladnúť na celú noc.
6. Ráno vyšľaháme do peny (ako šľahačku).
7. Upečený korpus rozrežeme na 3 časti po dĺžke. Všetky natierame krémom a vrch ozdobíme. Posypeme čokoládovou ryžou alebo mletými orechami.

žĺtky s cukrom
do bohatej peny vlejeme olej - otáčky dáme na minumum
múku som zmiešala s preosiatym kakaom a po lyžičkách pridávala do žĺtok
vznikla hustá hmota
do nej vmiešate sneh z bielkov - treba dlhšie miešať, lebo je to hustejšie
šup s tým na plech ...vymastila som ho olejom a na olej som položila papier na pečenie
piekla som na 190st. cca 20-25min
Peciem na etapy...takze dalsie pridam zajtra...
všetky suroviny na parížsky krém si dáme do kastrólika
ako posledné pridáme kakao a rozhabarkujeme ho....
za stáleho miešania na miernom ohni rozpustíme a krátko (3min) povaríme masu... tú necháme ochladiť a cez noc ju dáme do chladničky....
na druhý deň masu vyšľaháme .... je to husté voňavé a chutné ( kto miluju horkú čokoládu... :)
vznikne fantastický krém....
ponatierame pláty....
ozdobíme....
krájame