Ovocné košíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Viď v postupe.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto na košíčky : 21 dkg hladkej múky, 3 dkg práškového cukru, 15 dkg Hery, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, trocha citrónovej kôry.Všetky suroviny na doske zapracujeme a pripraveným cestíčkom plníme vopred vymastené formičky košíčkov. Košíčky pečieme pri 190°C cca 15 minút až kým majú peknú, jemne hnedú farbu. Košíčky opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť.Pripravíme si plnku.

Krémová plnka: 20 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 25 dkg Helia / Hera /, 2 vanilkové cukre a bešamel.Najskôr si uvaríme bešamel z 250 ml mlieka a 3 PL hladkej múky až do zhustnutia. Necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme si Heliu s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a zapracujeme za stáleho šľahania bešamel. Takto pripraveným krémom plníme košíčky, najlepšie ozdobným sáčkom, ale stačí aj lyžicou. Na vrch poukladáme ľubovoľné ovocie podľa chuti, ja som použila kompótované mandarinky a jahody.Odložíme do chladničky, najlepšie na noc alebo celý deň, košíčky zostanú potom pekne vláčne.

Rozpis košíčkového cesta je na cca 20 košíčkov, preto pre návštevu alebo väčšiu rodinu urobte dvojitú dávku cesta. Krém vystačí z jednej dávky až až.

Dobrú chuť :)