Lentilková doboška



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na zdobenie: 4 veľké balenia lentiliek (4 x 150g). Cesto: 6 vajec * 250 g polohrubej múky (alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej) * 250 g kryštálového cukru * 1/2 prášku do pečiva * 6 PL horúcej vody * 3 PL oleja. Plnka: 3 dc mlieka * 200 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 50 g maizeny (zlatý klas) * 250 g masla * 2 PL rumu * 2 PL kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najnáročnejšie bude ubrániť lentilky pri zdobení :)
Vyšľaháme bielka (do bielok vždy pridávam aj štipku soli), postupne pridávame cukor, žĺtka, vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vymastíme a pomúčime formu (ja som použila o priemere 21 cm), vylejeme cesto a dáme piecť. Necháme vychladnúť a prekrojíme na 3-4 pláty.
Dáme zvariť mlieko s cukrom a v troške mlieka pridáme maizenu. Varíme potom asi ešte cca 3 minúty. Ak je plnka veľmi hustá, tak pridáme ešte trošku mlieka. Necháme vychladnúť (miešame v studenej vode) a po vychladnutí vyšľaháme s 250 g masla rovnakej teploty ako je krém. Pridáme kakao a rum.
Krémik sa natrie aj po celom obvode torty, aby mali lentilky na čom držať.

príprava :)
v strede necháme miesto na sviečku.
my sme oslavovali 1. rôčik :)
a celkom dobre sa krájala
a ešte jedna foto s trošku menej náročnejšou výzdobou :)