Klobásové koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g hladkej múky, 250g Plamarínu, 200ml kyslej smotany, domáca klobása, tavený syr, soľ, vajce na potretie, sezam

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, Palmarínu zo smotany vypracujeme cesto a necháme ho 12 hodín odstáť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4mm.
Vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a poukladáme na suchý plech . Na každé koliesko položíme klobásku, ktorú potrieme taveným syrom. Zo zvyškov cesta vykrajujeme malé hviezdičky a ukladáme ich na stred klobásky. Opäť potrieme vajcom, posypeme sezamom a upečieme v rúre.

odpočívajúce cesto (12 hod.)
spodné kolieska sú natreté vajíčkom, uložená klobáska potretá taveným syrom ( mne sanechcelo umývať plech, tak som ich dávala na papier na pečenie a bolo to super)
vrchné hviezdičky potreté vajcom a posypané sezamom
upečené
zo zbytku so ešte vykrojila zvieratká, potrela vajcom ,posolila a posypala sezamom a tiež upiekla