Linecký koláč s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 150g hladkej múky, 85g rastlinného tuku, 50g práškového cukru, 1 vajce, postrúhaná kôra z citróna, 300g ovocia Plnka: 0,4l mlieka, 3PL kryšt. cukru, 1 vanilkový puding – uvaríme ako puding Želatína: 0,25l kompótovej šťavy (alebo zriedeného sirupu), 2PL maizeny alebo Zlatého Klasu, 2PL práškového cukru - uvaríme hustú kašu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento fantastický recept mám z kuchárskej knihy. Fotografia je trošku nepodarená lebo koláč nebol ešte ztuhnutý a neodolali sme.... Ale pridala som ju aj tak aby ste mali predstavu ako má vyzerať.... Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracované ho dáme na 1 hod. do chladničky odpočívať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy na hrúbku cca 3 mm, preložíme na vymastenú formu a vytvarujeme tak, aby okraje ostali vyvýšené. Upečieme. Do stredu upečeného a vychladnutého korpusu nalejeme uvarený puding, naň poukladáme ovocie a zalejeme želatínou. Dáme stuhnúť do chladničky. Na ozdobenie môže ísť šľahačka a plátok ovocia, ale my to nedávame.