Kakaové Amaretti sušienky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 väčšie bielky, 120 g prášk. cukru (60+60), 160 g celých ošúpaných mandlí, 25 g kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Mandle nahrubo nadrvíme, potom nasucho opražíme na panvici a zomelieme na orechovom mlynčeku. Zmiešame so 60 g preosiateho prášk. cukru. Kakao v druhej miske taktiež preosejeme.
2. Bielky dotuha vyšľaháme, potom prisypeme preosiatych 60 g prášk. cukru a šľaháme do hustej lesklej hmoty. Vtedy už len vareškou primiešame mandle s cukrom a nakoniec kakao. Pomocou lyžičky alebo cukrárskej pištole formujeme vysoké pusinky o priemere 2-2,5 cm na plechu pokrytom pečiacim papierom (vzdialené od seba majú byť aspoň na tie 2 cm kvôli prípadnému roztekaniu pri pečení). Pečieme pri 150°C asi 20-25 minút, kedy pri vybratí z rúry majú byť na dotyk ešte úplne mäkké (pri chladnutí zároveň aj tuhnú). Na plechu pri izbovej teplote ich necháme ešte asi 15 minút, a potom ich premiestnime do uzatvárateľnej nádoby, kde ich skladujeme.

- sú vhodné ku káve, čaju, či - ako ja, ku horúcej čokoláde
- pre vylepšenie som s posledným kakaom pridala aj 1 necelú ČL mletej škorice (NIE škor. cukru)