HARULA S KYSLOU KAPUSTOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg zemiakov, niečo vyše pol kila kyslej kapusty, 3 vajcia, 3PL hladkej múky, soľ, korenie, majoránka, 2 hlavičky cesnaku,cca 4PL strúhanky na zahustenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Použila som domácu kapustu, ktorá bola dosť ostrá, čiže soľ a korenie, podľa toho aká je chuťovo kapusta. Cesnak som použila bez strúčikový, tiež dajte toľko ako máte cesnak radi, ja ho milujem a haruľa si žiada dosť cesnaku.

Zemiaky zbavíme šupky a na jemnom strúhadle nastrúhame do misy. Pár zemiakov nastrúhame na hrubšie.
Kapustu vyžmýkame od šťavy a nakrájame nadrobno. Šťavu vypijeme, je véééľmi zdravá :-)
premiešame, pridáme vajcia, pretlačíme cesnak. Pridáme múku, soľ, korenie, majoránku a premiešame.
Nakoniec dohustíme strúhankou.

Smažíme na oleji alebo masť a olej do hneda, okraje by mali byť chrumkavé :-)

DOBRÚ CHUŤ

Pripravené cesto...
odoberieme vareškou časť a dáme do horúceho oleja, alebo masti. Roztlačíme na placku a smažíme...
...aj z druhej strany do hneda, s chrumkavými okrajmi.... a občas kým sa ďalšie smažia nejakú sem-tam ochutnáme....DOBRÚ CHUŤ :-)