VÝDATNÉ JABLKOVÉ REZY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 25dkg kryštál. cukor, 2 vajcia, 1dcl olej, štipka soli, 2PL kakao, 1PL rum, 2,5dcl mlieko, 35dkg polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 35dkg postrúhané jablká KRĚM: 15dkg práškový cukor, 5 dkg maslo, 2PL horúca voda, 2PL kakao, 1PL rum, 4PL orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

V hlbšej nádobe varechou rozmiešame všetky prísady určené do cesta, okrem jabĺk. Tie pridáme nakoniec a vypracujeme redšie cesto. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry ( 180 stupňov, cca 30 minút). Na polovychladnutý koláč natrieme krém. KRÉM: vymiešame cukor s maslom a horúcou vodou, kakaom a lyžicou rumu. Krém posypeme opraženými posekanými orechmi. ( Ja som dala len pomleté orechy.) Rada robím také koláče, na ktoré vám stačí len varecha a netreba vyťahovať celý robot :-)