Brokolicová panvička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

brokolica * asi 1,5-2 dcl šľahačkovej smotany * tvrdý syr * soľ * trocha oleja * PRÍLOHA: varené zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné jednoduché jedlo, zvládol by ho aj "škôlkár - malkáč", keby sme mu to dovolili. Prepáčte, môj škôlkársky slang, ale už sa na mňa lepí...... pomóc!!!!! Pozná niekto psychoanalytika?????!!!!!!!
Toto jedlo pravdepodobne zasa nebude vhodné pre naše testosterónové polovičky, chýba v ňom kus šnicle, mäsa, karmenádlu, dokonca aj černohorský rezeň.... Ale čo tak byť aspoň trocha sebecká a uvariť si výborné jedlo iba pre seba! Má to tú výhodu, že NIKTO Vám ho nezje!!!

1. Brokolicu varím kvôli zachovaniu všetkých vitamínov výhradne v pare. Do hrnca dajte vodu, parák a nechajte vodu zovrieť. Kľudne ju osoľte.
2. Na parák položte brokolicu. Obrežte hrubšie časti, tie by sa varili dlho, pokiaľ by zmäkli a z ostatnej časti brokolice by ostal mišung, ktorý by dokonca aj zhnedol. Pre zachovanie krásnej zelenej farby a skrátenia času parenia odkrojte celý hlúbik a odložte si ho do polievky.
3. Hrniec prikryte pokrievkou a nechajte variť 20-30 minút do mäkka. Ak chcete, brokolicu osoľte.
4. Po dvadsiatich minútach je brokolica uvarená, má krásnu farbu a chuť.
5. Brokolicu rozdeľte do panvičiek alebo ju naukladajte do pekáčika, ktorý trocha vymastite olejom.
6. Posypte strúhaným syrom, zalejte troškou šľahačkovej smotany a dajte zapiecť pri teplote 200 stupňov na pár minút, pokiaľ sa syr zapečie do zlata.
7. A hotovo. Podávame s varenými zemiakmi. Brúúú chuť!