Domáca paštéčka tzv. husacia pečienka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

½ kg pečienky (bravčovej alebo hydinovej) 4 vajcia ½ l šľahačkovej smotany 20 dkg bravčovej masti 1, 5 lyžičky soli štipka čierneho korenia

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečienku očistíme a dáme spolu s ostanými prísadami do mixéru. Masť je lepšie predtým trocha roztopiť, ale nepridať ju horúcu. Pečienku môžete rozmixovať aj samostatne a následne všetko spolu riadne prešľahať. Nakoniec všetko nalejeme do vymastenej jenskej misy. Dáme piecť do vyhriatej rúry (okolo 160 °C, max 180°C, keď vám slabšie pečie rúra - ako mne) aspoň na 1 aj ½ hodiny. Potom už len stačí natrieť na čerstvý chlieb alebo naopak na hrianku, alebo ňou naplniť lokše. Ešte sme doma nemali stravníka, ktorému by nebola zachutila tak, že si ju začal robiť aj doma. Presvedčila aj tých, ktorí inak pečienku práve veľmi nemusia.