**Karamelová torta**



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 35 dkg práš. cukru, 22 dkg poloh. múka, 15 dkg orechy / môžu byť aj lieskovce,tie sú lepšie/, 1 práš. do pečiva, 10-12 PL vody. Karamelová plnka:1 salko varené,1 smetol. Lekvár a čokoláda. Orechy na výzdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
žĺtka s cukrom a práškom do pečiva vymiešame, pridáme vodu, pomleté orechy a nakoniec múku a sneh z bielkov (jemne vmiešame).Tortovú formu si poriadne vymastíme a vlejeme pripravené cesto.Pečieme na 170 °C cca 45 min.

Karamelová plnka: salko si uvaríme vo vode cca 2 hodiny ( dá sa už kúpiť aj uvarené).Po vychladnutí pridáme 1 smetol.Ja si to vždy spojím s mixérom,je to jemnejšie.

Postup:
upečený korpus prekrojíme na 3 časti, prekrojené vrchné časti potrieme lekvárom najlepšie nejakým kyselším ( ribezlový,višňový) a karamelovým krémom.
Trochu krému si necháme na ozdobenie torty a na boky torty.

Vrchnú časť torty potrieme roztopenou čokoládou.
Boky torty potrieme plnkou a pomletými orechami.

Prajem dobrú chuť.