DUSENÉ BRAVČOVÉ REZNE v tlakovom hrnci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 4 bravčové rezne • 1 vajce • strúhanka • tuk na vyprážanie • 2 čajové lyžičky vegety, mletej papriky • 1/2 lyžičky korenia • 1 cibuľa • 4 strúčiky cesnaku • soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

recept je z knihy Zo života, ale s tlakovým hrncom.... takže..

postup viď pri obrázkoch

všetko čo potrebujeme
Rezne naklepeme, okraje narežeme, ja som ale nič nerezala a nevadilo to. Obalíme ich v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci. Opražíme ich na rozpálenom tuku z obidvoch strán a preložíme tlakového hrnca
takto
Vo výpeku speníme cibuľu, prelisovaný cesnak a ostatné koreniny. Zmes dáme na mäso, podlejeme ho trochou vody, pridáme do tlakového hrnca. Necháme natlakovať na najvyšší tlak (ja mám druhý červený prúžok), stíšime plameň a presne po 8 minútach odtlakujeme, najlepšie ak hrniec dáme do dresu a na vrchnák pustíme studenú vodu...
je to super so zemiačkami, ktoré sú v tlakovom hrnci hotové za 5-6 minút dobrú chuť